Responsabilitate socială
Responsabilitatea socială- ce este? PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Miercuri, 17 Octombrie 2012 11:51

Responsabilitate sociala: de unde incepem?

altOamenii conduc companiile, iar oamenii nu sunt perfecti!

Cand luam in considerare aspectele etice ale interactiunii in mediul de business, multi dintre noi ne gandim la responsabilitatea sociala a unei organizatii – oare organizatia are grija de mediul inconjurator, are obiective ecologiste si oameni care economisesc resurse?

O definitie cuprinzatoare a termenului de responsabilitate sociala porneste de la premisa ca toti oamenii si toate entitatile ar trebui sa actioneze in feluri care se indreapta proactiv in favoarea tuturor beneficiarilor.

Curentul recent de responsabilitate sociala este adesea criticat ca fiind promotor al practicilor sociale guvernamentale. Companiile pot face greseli, dar in final oamenii conduc aceste companii, si stim ca oamenii nu sunt perfecti. Spre exemplu, compania Nestle a fost criticata de Greenpeace pentru folosirea uleiului de palmier obtinut din surse nesustenabile si, ca urmare, compania nu a stiut cum sa raspunda acuzatiilor aduse. Acesta este un exemplu de criza care ar trebui gestionat pornind de la 3 factori: ce a facut compania pana in acel moment pentru a incuraja tehnologiile nepoluante, constientizarea situatiei si care sunt actiunile pe care compania le are deja in plan pentru a incuraja aceste tehnologii.

Responsabilitatea sociala nu inseamna doar sa fii atent cu toate activitatile pe care le faci; responsabilitatea sociala inseamna sa fii dispus sa admiti propriile greseli si sa incerci sa le corectezi chiar daca nu ti se cere nici din partea Guvernului, nici din partea beneficiarilor.

Sursa foto: ayushveda.com

SURSA: imparte.ro

 
Responsabilitate socială PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Miercuri, 17 Octombrie 2012 11:47

Transparenta programelor de CSR

altResponsabilitatea sociala corporatista (CSR) este un termen relativ nou in Romania. CSR reprezinta un parteneriat pe termen lung pe care companiile il fac cu comunitatea, cu scopul de a oferi acesteia sprijin in solutionarea problemelor sale sociale.

Pentru ca un program de CSR sa aiba sorti de izbanda, el trebuie fie caracterizat prin transparenta.

Ce este transparenta CSR

Citeşte mai mult...