Atitudinea
Singurătatea ucide PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 27 August 2013 08:01
26 Aug 2013 - 11:40
Singurătatea face de două ori mai multe victime decât obezitatea
Singurătatea constituie un pericol serios pentru sănătate, afirmă Jessica Olien pe site-ul Slate. Tânărul redactor a renunţat la agitaţia newyorkeză iarna trecută, optând pentru o viaţă mai liniştită la Portland. A încercat să se întâlnească cu oamenii în baruri, librării, parcuri. "Simţeam că nu am nicio legătură cu ei", scrie ea. Tristă, se trezea adesea panicată în toiul nopţii.

Căutând o soluţie de ieşire din pasa proastă, Jessica a citit studii îngrijorătoare despre lipsa interacţiunilor sociale. "Singurătatea nu numai că ne îmbolnăveşte, dar ne şi omoară", arată ea. Riscul de mortalitate este comparabil cu cel legat de fumat, singurătatea fiind "de două ori mai periculoasă decât obezitatea". Izolarea socială "slăbeşte sistemul imunitar şi provoacă inflamaţii, ceea ce poate duce la artrită, diabet şi boli cardiace. Singurătatea ne frânge inimile, iar cultura noastră vorbeşte rar despre aceste lucruri", adaugă Jessica Olien.

Ultima actualizare în Vineri, 19 Februarie 2016 10:54
Citeşte mai mult...
 
Atitudinea pozitivă PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Vineri, 12 Octombrie 2012 10:58

John Maxwell: Schimbă-ți atitudinea!

John Maxwell › Lun, 2011-01-17 11:12

Noi suntem fie stăpânii, fie victimele propriei noastre atitudini. Depinde de alegerea noastră. Cine suntem astăzi este rezultatul alegerii pe care am facut-o ieri, mâine vom deveni ce am ales să fim astăzi. 

alt
John Maxwell


Dacă dorești să te bucuri de o atitudine optimistă, trebuie să faci următorii pași:
Pentru a te putea schimba, trebuie să alegi să te schimbi. Atitudinea nu este o caracteristica dobândită pentru totdeauna. Dacă nu ești mulțumit de ea, trebuie sa știi că o poți schimba. Oricine poate avea o atitudine pozitivă, pentru care viața este o bucurie permanentă, iar zilele sunt o adevărată binecuvântare – dacă este dispus să se schimbe.

Ultima actualizare în Luni, 29 Octombrie 2012 08:47
Citeşte mai mult...
 
Cum eliminăm stresul? PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 27 Septembrie 2012 15:27

 

alt1. Exprimaţi-vă sentimentele. Dacă vă exprimaţi stresul în cuvinte, comunicînd cu colegii, puteţi preîntîmpina izolarea de care vă izbiţi.  Schimbul de idei are rolul unui amortizor, deoarece intercomunicarea îndepărtează stresul şi schimbă perspectiva asupra lucrurilor.

2. Programaţi-vă timpul în aşa fel, încît să vă puteţi relaxa. Cu toţii avem nevoie şi de odihnă, nu doar de muncă. În loc să continuaţi munca în pauzele de prînz sau de cafea, petreceţi aceste minute făcînd ceva ce nu are nici o legătură cu serviciul dvs.

3. Stabiliţi momente din zi în care sînteţi mai energic şi programaţi activităţi în concordanţă cu ele. În cursul unei zile obişnuite de muncă avem momente de energie debordantă şi momente în care ne simţim mai vlăguiţi. Dacă stabilim cînd avem acele creşteri şi ne programăm rezolvarea obligaţiunilor stresante în acele perioade, vom putea preveni epuizarea.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Octombrie 2012 10:19
Citeşte mai mult...