Mișcarea fizică
Spune "NU" sedentarismului PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Miercuri, 17 Octombrie 2012 15:21

Cercetatorii atrag atenția asupra efectelor negative ale sedentarismului ca stil de viata. Dintre acestea, amintim: diverse forme de cancer, diabet de tip II, boli cardiovasculare, osteoporoza si, bineinteles, obezitate. Soluția este mișcarea fizică, de preferat în aer liber.

Pentru mai multe detalii citește aici.

Spune

Ultima actualizare în Vineri, 03 August 2018 16:57
 
Mișcarea fizică și sănătatea PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Miercuri, 17 Octombrie 2012 15:00

Fiecare facem mișcare fizică atâta timp cât suntem sănătoși și ne putem deplasa. Intensitatea diferă de la o zi la alta. La o evaluare pe baza unor criterii obiective probabil că majoritatea ajungem la concluzia ca facem prea puțină mișcare fizică.

Ce să facem și de ce să facem mai multă mișcare fizică?

Citește pentru răspunsuri aici.

Ultima actualizare în Vineri, 03 August 2018 17:39
 
Motivația pentru mișcare fizică PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Vineri, 12 Octombrie 2012 12:03
De ce să facem mișcare fizică?

Cercetările medicale au demonstat că mișcarea fizică este binevenită oricând, la orice vârstă și de intensitate diferită.

Stilul de viața modern ne acaparează în fotoliu și pe scaun totmai mult pentru a ne ocupa timpul cu calculatorul, telefonul, televizorul etc.

Pentru a găsi o motivație la mișcarea fizică citește aici.

alt

Ultima actualizare în Vineri, 03 August 2018 17:24
 
Exercițiile fizice și sănătatea PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 27 Septembrie 2012 15:22

Un model de urmat

Exercitiile fizice si sanatatea

Mersul in pas rapid - un mijloc usor de a-ti oxigena organismul

In toamna trecuta am vizitat o tara nordica, Danemarca, iar acolo am intalnit ceva care m-a tulburat.
Plimbandu-ma intr-o dupa-amiaza prin cateva parcuri din Copenhaga, am vazut o priveliste pe care in Romania nu o vezi niciodata: mii de oameni faceau sport. Imbracati lejer, desi afara era racoare, individual sau in grup, danezi intre 16 si 80 de ani alergau, faceau exercitii de mobilitate, practicau sporturi de echipa. Singurii care nu faceau sport in parcurile pe care le-am vizitat erau turistii. Chiar si mamele care isi plimbau pruncii in carucior se opreau uneori pentru a face miscari de gimnastica. Initial am crezut ca ceea ce vad este doar o simpla intamplare, dar in zilele care au urmat aveam sa ma conving ca sportul face parte din viata cotidiana a danezilor. In partea aceea de lume, oamenii au invatat cum sa traiasca sanatos, iar faptul acesta se vede cu ochiul liber. Sunt supli, dinamici si vigurosi. Si bucurosi, au o stare de bine care li se citeste pe chip. Nordicii au inteles un adevar pe care romanii il refuza: fara miscare in aer liber nu putem trai sanatosi. De fapt, acesta este si rolul articolului care urmeaza: sa va convingem de faptul ca exercitiile fizice nu sunt un hobby, o moda trecatoare, un lux, ci pur si simplu o necesitate, pe care din pacate foarte multi dintre noi inca nu am ajuns sa o intelegem si sa o respectam.

Ultima actualizare în Vineri, 03 August 2018 17:49
Citeşte mai mult...