Alimentația
Scris de Marin Marc
|
Marţi, 05 Martie 2019 08:42 |
Cunoaștem faptul că organismul nostru are nevoie de multe vitamine pentru a funcționa normal.
Cele mai sănătoase vitamine sunt cele obținute din alimente naturale, ecologice.
Cu trecerea anilor, nevoile organismului uman pentru vitamine naturale obținute din alimente se modifică.
Pentru mai multe informații despre vitaminele necesare după înaintarea în vârstă dați clik aici. |
Ultima actualizare în Marţi, 05 Martie 2019 08:59 |
Prevenirea răcelii și a gripei |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Marţi, 05 Februarie 2019 10:15 |
Fiind declarată epidemie de gripă pe țară mulți medici recomandă vaccinul antigripal.
Cu păreri pro și contra uităm adesea de prevenirea și tratarea răcelii și gripei cu metode tradiționale cum ar fi:
1. Consumul de usturoi, ceapă și ridiche neagră.
2. Inhalant cu mușeșel sau flori de fân.
3. Ceai de măceșe, merișoare, urzică și cimbrișor.
4. Compresă cu mămăligă fierbinte pe piept.
5. Consumul de fructe și legume care conțin vitamina C.
Alte informații puteți citi la-Remedii pentru răceală. |
Ultima actualizare în Joi, 04 Iulie 2019 07:38 |
Consumăm alimente otrăvite? |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Miercuri, 11 Mai 2016 14:25 |
Obișnuiți să cumpărăm din supermarket tot ce se vinde pentru alimentație și să le consumăm liniștiți.
Nu suntem obișnuiți să ne facem griji că unele produse ar putea fi atât de nocive încât să fie chiar otrăvitoare.
Știm că se folosesc pesticide pentru producerea de legume și fructe și că toate alimentele ambalate conțin diferite E-uri.
Ce nu știm suficient este că aceaste pesticide pot fi otrăvitoare peste o anumită doză.
Acest lucru este însă afirmat chiar de către ministrul agriculturii, domnul Achim IRIMESCU.
Pentru a citi mai mult despre aceste alimente otrăvite dă clic aici.
Ce este de făcut pentru a ieși din această spirală a morții?
Cel mai bine este să ne producem noi cât de multe alimente de care avem nevoie, iar restul să le cumpărăm de la producători cunoscuți pentru produsele lor ecologice sau aproape ecologice.
  
 
|
Ultima actualizare în Marţi, 05 Martie 2019 08:57 |
Oare este Bio ceea ce cumpăr? |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Vineri, 14 Martie 2014 12:21 |
Se discută tot mai des că nu toate produsele care au eticheta BIO, ECO sau Organic sunt întradevăr așa.

Pentru noi consumatorii termenii-bio– eco - organic,ÂÂ chiar dacă nu suntÂÂ perfect sinonimi, însemnă de fapt același lucru.
Produsele bio-eco-organice sunt produse mai sănătoase, care nu conţin îngrășăminte chimice, pesticide, conservanți chimici sau alte substanțe chimice dăunătoare.
De asemenea aceste produse bio-eco-organice nu provin din plante, pomi, animale, pește sau păsări care au suferit modificări genetice, respectiv nu au folosit hrană cu astfel de conținut.
Pentru a fi siguri că produsele pe care le folosim pentru hrană sau igienă sunt ecologice ar trebui să le cumpărăm de la producători serioși cunoscuți sau să le producem noi înșine ori să învățăm să le deosebim dintre celelalte de pe piață.
Pentru a cunoaște cum se pot deosebi produsele eco de celelalte de pe piață citește aici. |
Ultima actualizare în Marţi, 05 Martie 2019 09:02 |
|
Vitamina care distruge cancerul |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Marţi, 21 Mai 2013 07:06 |
Ce ne ascund companiile farmaceutice:
Vitamina care distruge cancerul
În volumul său "World Without Cancer", autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, şi anume proprietăţile curative ale vitaminei B17, numită şi laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter.
|
Ultima actualizare în Luni, 17 Martie 2014 08:28 |
Citeşte mai mult...
|
Reguli de aur care prelungesc viața |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Marţi, 23 Aprilie 2013 11:30 |
Nu depasiti norma zilnica de calorii permisa, mancati un kilogram de legume si de fructe pe zi, cereale integrale, peste oceanic si iaurturi probiotice daca vreti sa imbatraniti lent.
Deși nu s-a descoperit leacul pentru tinerete fara batranete, exista mai multe teorii care promit cel putin incetinirea procesului de imbatranire. Una din ele spune ca durata de viata a fiecarui individ este programata genetic si ca omul poate prelucra un numar fix de calorii de-a lungul vietii. Cu cat ne consumam mai repede caloriile, cu atat murim mai repede.
|
Ultima actualizare în Luni, 17 Martie 2014 08:31 |
Citeşte mai mult...
|
Roşiile protejează împotriva accidentelor vasculare |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Luni, 15 Octombrie 2012 07:06 |
Leguma care poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Un studiu a arătat că roşiile înjumătăţesc riscul producerii accidentelor cerebrale
Foto: coachingwithcory.blogspot.com |
Ultima actualizare în Luni, 29 Octombrie 2012 08:58 |
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Marin Marc
|
Vineri, 12 Octombrie 2012 11:46 |
Cu specialistul american Robert Young, despre alimentele care ne țin tineri și sănătoși
"Intr-o farfurie ar trebui sa avem cam 20% hrana acida, cum ar fi carnea sau cerealele, si 80% hrana alcalina, cum ar fi legumele verzi"
* Nutritionistul si naturopatul american Robert Young, cunoscut in intreaga lume pentru teoriile sale legate de importanta fundamentala a unei alimentatii alcaline, spune ca reteta sanatatii, tineretii si vitalitatii, dar si cauza tuturor bolilor, se afla in alimentatie *
Pentru ca organismul nostru sa functioneze perfect e nevoie ca in interiorul celulelor sa existe un echilibru intre acizi si baze. (El este masurat cu ajutorul pH-ului. Scala valorilor pH se intinde de la pH1 - puternic acid - pana la pH7 - neutru si pana la pH14, puternic bazic.) Din nefericire, alimentatia lumii moderne a alunecat periculos in directia hranei acide, care modifica dramatic metabolismul, ducand la boli grave, otraviri sau prabusiri ale sistemului circulator. Practic, excesul de pH acid sta la baza majoritatii bolilor grave ale secolului in care traim. Printre marii cercetatori ai problemei se afla nutritionistul american ROBERT YOUNG, creatorul celebrei formule "PH MIRACLE", care promoveaza alimentatia bazica (bazata pe legume, fructe si uleiuri sanatoase) ca fundament al sanatatii, vitalitatii si tineretii.
|
Ultima actualizare în Vineri, 12 Octombrie 2012 11:57 |
Citeşte mai mult...
|
Cum se falsifică mierea de albine |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Vineri, 12 Octombrie 2012 06:29 |
Mierea, propolisul, polenul şi lăptişorul de matcă reprezintă unele dintre produsele naturale care sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni şi care ne oferă o sănătate de fier. Totuşi, mierea pe care o cumpărăm de obicei ar putea să fie falsificată.
Comenteaza 

Cum se falsifică mierea de albine Foto: mieresibiu.ro
|
Ultima actualizare în Luni, 29 Octombrie 2012 09:32 |
Citeşte mai mult...
|
Știm ce mâncăm și ce bem? |
|
|
|
Scris de Marin Marc
|
Joi, 27 Septembrie 2012 15:18 |
“Alimentatia echilib rata a omului sanatos” o carte scrisa de dr. PAVEL CHIRILA o quintesenta a dusmanilor sanatatii noastre si care sunt in alimentele din farfurii. Alimentele toxice sunt prezente in hrana noastra de zi cu zi, iar contaminarea cu pesticide a culturilor, solului si apelor sau organismele modificate genetic sunt fenomene ce au luat amploare si se amplifica pe zi ce trece. Se trag semnale de alarma dar noi cei care le tragem poate nu suntem receptionati sau poate ar trebui sa ne unim si sa actionam mai radical.
Cartea care v-o recomandam face acest lucru in mod magistral.
Scrisa de dr. Pavel Chirila, un medic cu mare experienta de spital, dar si de terapii naturiste, este o sinteza tulburatoare despre factorii toxici cuprinsi in alimentatia noastra de zi cu zi. Un compendiu exhaustiv, cu informatii privitoare la pericolele cuprinse in alimentele pe care le ingeram si care ar trebui cunoscute de fiecare dintre noi. Va oferim, in continuare, cateva informatii cuprinse in carte, menite sa va ajute sa raspundeti corect la intrebarea pusa in titlul acestui articol: „Stim ce mancam si ce bem?”.
|
Ultima actualizare în Vineri, 12 Octombrie 2012 10:57 |
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
|
|