Gestionarea deșeurilor
Legea compostului PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Miercuri, 19 August 2020 16:27

Așa cum era de asteptat s-a legiferat și în România ca deșeurile nepericuloase compostabile să fie depozitate separat. Legea a fost trimisă la promulgare în 3 august a.c.

Astfel, de la 1 ianuarie 2021, Unitățile Administrativ Teritoriale ( comune, orașe, municipii, județe) sunt obligate să implemeteze colectarea separată a deșeurilor biodegradabile, să extindă colectarea separată ,din ușă în ușă, a biodeșeurilor în mediul urban, dublată de implementarea schemei " plătește pentru cât arunci" și să încurajeze compostarea individuală în mediul rural.

Acesta este un pas important pentru responsabilizarea autorităților locale și a cetățenilor României la gestionarea cât mai responsabilă a deșeurilor.

Pentru ca această lege să fie implementată cu bine este nevoie de educație ecologică, organizarea colectării selective a deșeurilor și compostarea celor biodegradabile, dar și de aplicarea unor sancțiuni celor care nu vor să se conformeze și mai aruncă deșeurile iresponsabil degradând mediul natural.

Ultima actualizare în Miercuri, 19 August 2020 16:45
 
Gestionarea deșeurilor PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Luni, 26 Martie 2012 15:11

Gestionarea deșeurilor este o problemă tot mai stringentă a societății moderne.

Ultima actualizare în Miercuri, 28 Martie 2012 14:46