Distrugerea peisajului
Reglementări pentru protecția peisajului PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Vineri, 09 Martie 2012 14:31

Pentru dezvoltarea turismului și în special a ecoturismului este nevoie să se păstreze cat mai bine peisajele naturale mirifice din comuna Valea Ierii.

În strategia de dezvoltare a comunei Valea Ierii a reieșit, în urma consultării populației, că soluția pentru dezvoltarea durabilă este dezvoltarea turismului. Aceasta se poate face prin turism rural, agroturism și ecoturism.

Sigur că zona montană din Valea Ierii permite și dezvoltarea unor complexe turistice cu asigurarea unor dotări de agrement și sport pentru practicarea ski-ului, călărie etc.  

Interesele economice imediate și abuzurile au dus la exploatarea pădurii și în locurile importante pentru protecția peisajului în vederea atragerii turiștilor.

Pentru a se preveni pe viitor acțiuni de distrugere a peisajului prin tăierea arborilor și alte acțiuni distructive este nevoie ca în noul Plan Urbanistic General al comunei Valea Ierii să fie delimitate zonele unde se impune protecția peisajului, iar apoi autoritățile publice locatle să aplice aceste măsuri.

Fără o implicare a societății civile se va face sigur prea puțin sau deloc în acest sens așa că se pune întrebarea: ce faci dumneata darg cititor ca să sprijini acțiunile societății civile pentru vegherea la respectarea acestor prevederi de protecție a peisajului natural și a protecției mediului natural în ansamblu? 

IMG 3038

Ultima actualizare în Luni, 06 Iulie 2015 13:06