Defrișarea pădurilor
Acces liber la amenajamente silvice PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Vineri, 25 Februarie 2022 09:07

Lumina și adevărul deranjează pe cei care vor să umble în întuneric pentru a-și satisface lăcomia, egoismul și dorința de a beneficia ilegal de anumite avantaje materiale și financiare.

Oamenii sunt tot mai vicleni și știu cum să înșele prin vorbe întortocheate și acțiuni neclare sau ascunse.

Pădurea a avut mult de suferit din cauza lipsei de transparență în administrarea ei. Recent, Curtea de Apel București a hotărât că pădurea trebuie administrată transparent prin accesul neîngrădit la informații, de la ocoalele silvice din zonă, despre amenajamentelor silvice.

Mai multe detalii puteți afla aici.

Pădure Valea Ierii Întreiere

Ultima actualizare în Vineri, 25 Februarie 2022 09:26
 
Protecția pădurilor prin inspectorulpadurii.ro PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 11 Februarie 2021 08:44

Dacă o vreme accesul la aplicația Insectorul Pădurii a fost blocata, iată că după intrarea în aplicare a platformei Sumal 2.0 pentru evidenta lucrarilor, exploatației materialului lemnos și a transportului acestuia accesul cetățenilor la verificarea datelor din Sumal 2.0 se poate face prin inspectorulpadurii.ro

Mai multe date despre modul de accesare a aplicatiei inspectorulpadurii.ro se pot găsi pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor direct de aici.

transport-lemne

Ultima actualizare în Joi, 11 Februarie 2021 08:53
 
Cum este sabotat Radarul pădurii... PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Luni, 26 Martie 2018 13:14

Orice activitate care este benefică pentru oameni și pentru mediul natural atrage împotrivire din partea celor care realizează profituri ilegale din activitățile care fac rău oamenilor și mediului natural.

Același lucru se întâmplă și cu sistemul informatic- Radarul Pădurii. Pentru mai multe detalii faceti clik aici.

Ultima actualizare în Luni, 26 Martie 2018 13:40
 
Speranță pentru protecția pădurilor PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 20 Iulie 2017 07:46

Ca urmare a schimărilor intervenite prin înființarea Gărzii forestiere și preluarea de către aceasta a personalului si dotărilor de la Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare-ITRSV concomitent cu lărgirea atribuțiilor de control, mai este speranță pentru protecția pădurilor, prin abilitarea personalului Gărzii forestiere de a face controale oricând și pe orice terenuri cu păduri sau cu vegetație forestieră.

Mai multe informații despre aceasta puteți citi aici.

Județele care sunt arondate Gărzii forestiere Cluj pot fi găsite aici.

Sigur că, pentru a fi eficiente aceste controale ale Gărzii forestiere, este nevoie de implicarea cetățenilor din zonă, pentru anunțarea la numărul telefonic de urgență 112 a posibilelor transporturi ilegale de material lemnos, pentru a putea fi verificate. Este nevoie și de implicarea mai activă a custodelui sitului Natura 2000 Valea Ierii și a ONG-urilor de mediu (asociații și fundații de mediu) în monitorizarea protecției pădurilor, a vânatului și a peștilor.

Doar cu o muncă în echipă, din partea instituțiilor Statului abilitate pentru protecția pădurilor, cu sprijinul populației din zonă și a ONG-urilor de mediu, această speranță pentru protecția pădurilor, vânatului și peștilor va fi realizată practic.

"Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic." (Edmund Burke, filosof scoțian din sec.XVIII)

Pădure Valea Ierii Întreiere

Ultima actualizare în Vineri, 04 August 2017 08:03
 
Despădurirea și efectele negative iminente PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 02 Februarie 2016 19:04

Defrișarea pădurilor în România a fost practicată tot mai intens în ultimii ani, dar și efectele negative iminente ei nu au întârziat să apară.

Pentru a citi mai mult despre aceasta dă clik aici.

Ultima actualizare în Marţi, 02 Februarie 2016 19:13
 
Harta zonelor de risc pentru defrișări ilegale PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 15 Septembrie 2015 14:13

Un număr de 27 de județe din România au fost cuprinse în harta zonelor de risc pentru defrișări ilegale de păduri, iar dintre acestea un număr de 21 de județe sunt în zona cu codul roșu de pericol.

Județul Cluj este printre județele cu cele mai mari probleme de defrișări ilegale de păduri.

Oare câtă pădure mai trebuie să se taie, câte inundații să se declanșeze, câte infracțiuni silvice să se mai realizeze pentru a înțelege că suntem parte a problemei, toți cei care luăm cunoștință de astfel de abuzuri și stăm nepăsători.

Există sistemul de protecție numit Radarul pădurilor despre care puteți citi aici și aici.

Harta cu zonele de risc pentru defrișări ilegale de păduri o puteți citi aici.transport-lemne

Ultima actualizare în Vineri, 19 Februarie 2016 10:53
 
Sancțiuni aspre pentru sustrageri de lemn din pădure PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 11 August 2015 15:03

Prelucrarea lemnului continua sa fie o ocupație pentru a se obține bani. Nu întotdeauna cei care exploateaza lemnul din pădure lucrează legal, iar uneori se descoperă persoanele care comit contravenții sau infracțiuni și li se aplică sancțiuni care ajung să depășească valoarea câștigului obținut. Atunci se poate pune întrebarea dacă s-a meritat efortul muncii ilegale sau era mai bine să se lucreze cât mai legal posibil?

O percheziție de amploare în comuna Săvădisla a dus la propuneri de arest preventiv și confiscări de utilaje și atelaje pentru mai mulți bărbați, iar mai multe detalii puteți citi aici.

sustrageri material lemnos

Ultima actualizare în Vineri, 19 Februarie 2016 10:53
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 2