Agricultura ecologică
Idei de afaceri agricole pe terenuri mici PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 04 Iunie 2015 19:28

De multe ori fermierii care dețin fermele de subzistență sau de semi-subzistență sunt descurajați de suprafața mică de teren pe care o dețin. Aceasta nu ar mai trebui să fie o piedică în calea dezvoltării unei activități agricole durabile și de ce nu, ecologice.

Pentru a afla câteva idei de afaceri agricole pe terenuri mici citește aici

strawberry

Ultima actualizare în Joi, 14 Martie 2019 14:22
 
P.N.D.R. 2014-2020 PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 29 Iulie 2014 11:45

Pentru toți cei interesați de noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 – versiunea oficială transmisă la Comisia Europeană și aprobată la 26.05.2015, o puteți găsi aici.

 

Ultima actualizare în Joi, 09 Iulie 2015 09:04
 
Operator în ferme ecologice mixte PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Miercuri, 30 Aprilie 2014 06:56

Agricultura ecologică este practicată de tot mai mulți fermieri români. 

Meseria de "Operator in ferme ecologice mixte" este o meserie nouă întrodusă în Codul ocupațiilor din România care reflectă nevoia de calificare și atestare a fermierilor din fermele ecologice. Mai multe informații despre modul de obținere a diplomei de calificare respective puteți citi aici.

 PRODUSE ECO

Ultima actualizare în Vineri, 19 Februarie 2016 10:52
 
Gospodăria țarănească din România-model pentru francezi PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 08 Ianuarie 2013 10:54

 


 

alt

Gospodaria taraneasca din Romania – model pentru francezi

Chiar dacă aam fost obișnuiți să ne considerăm total inadecvați în lupta cu concurența occidentală de produse agro-zootehnice datorită productivității ridicate de la ei și a prețurilor de cost reduse iată că mai nou suntem încurajați să păstrăm ceea ce nouă ni se pare depășit.

Dacă poate exista valoare într-un model românesc de gospodărie agricolă putți afla dacă citiți acest articol.

 

Philip Catinaud este un mic producator traditional francez de grau, seminte de legume,  si fructe, care ne-a vizitat tara. Are doi cai de tractiune, vaci, gaini, curci si doi porci.

Este proprietarul a de pamant langa Bordeaux. “Bruxelles este contra noastra, a taranilor”, spune el. “De aceea, trebuie sa ne solidarizam si sa ne opunem politicii brutale si distructive a birocratilor europeni. Vom explica pe toate canalele ca, in raport cu viitorul, viata taraneasca din Romania are un potential enorm. Toti avem de invatat de la taranii romani, de la cultura si stilul lor de viata apropiat de natura. Noi, francezii, ne-am rupt fara sa ne dam seama de acest mediu, suntem victime ale politicii agrare comune, iar acum investim multa energie si mijloace pentru a ne intoarce acolo unde taranii romani traiesc in mod natural. Taranii sunt viitorul planetei, nu numai a Europei”.

Ultima actualizare în Joi, 04 Iunie 2015 19:25
Citeşte mai mult...
 
Afacerea cu produse ecologice PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Vineri, 21 Septembrie 2012 12:07

l

 

alt

Afacerea cu produse ecologice

Cine a spus că nu există profit și după șomaj s-a înșelat. Două doamne din Alba au reușit să demonstreze contrariul, după ce și-au pierdut locurile de muncă și s-au apucat de făcut zacuscă și conserve pentru iarnă. Au acum afaceri de succes și câștigă și câteva mii de lei pe lună, din vânzarea acestor preparate – ecologice.
Doamna Dorina din Teiuș a lucrat la CFR, dar a fost disponibilizată. Atunci a hotărât să își încerce norocul în agricultură, împreuna cu soțul ei. Cei doi aveau un teren de 5.000 mp și acum cultivă legume, pe care le transformă apoi în conserve pentru iarnă.

Ultima actualizare în Joi, 04 Iunie 2015 19:18
Citeşte mai mult...
 
Combaterea bio a dăunătorilor la pomi PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 07 Iunie 2012 08:13

Mijloace biologice de combatere a dăunătorilor

 

În anul 2011 atacul de dăunători în pomicultură a fost deosebit de virulent, fapt ce a obligat pomicultorii români să aplice tratamente suplimentare care însă nu în toate cazurile au fost eficiente. Spre deosebire de aceştia, specialiştii din Italia au trecut de mulţi ani la folosirea de mijloace biologice, care, împreună cu tratamentele chimice reduse ca număr, stăpânesc atacul de dăunători cu cheltuieli mai mici la hectar dar cu producţii mari, calitative şi lipsite de reziduuri nocive.

Ultima actualizare în Joi, 04 Iunie 2015 19:20
Citeşte mai mult...
 
Micii fermieri şi soluţiile lor pentru a exista PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Joi, 07 Iunie 2012 08:05
Ca să realizeze venituri din activități în ferme mici este nevoie de creativitate și/sau muncă în echipă.
Citiți mai jos un articol încurajator în acest sens.

alt

În satul Galeșu (comuna Brăduleț, Argeș), situat într-o zonă submontană defavorizată, dar pitorească, trăiesc oameni harnici. Din păcate, cele mai multe ferme sunt de semisubzistență, iar posibilitățile de dezvoltare sunt reduse din cauza terenurilor în pantă, pășunilor cu suprafețe mici și climei aspre. Apoi, nici banii nu sunt suficienți pentru a face investiții.

Ultima actualizare în Joi, 04 Iunie 2015 19:17
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 2