Meșteșugurile și artizanatul
Meșteșugurile și artizanatul PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Luni, 05 Martie 2012 17:32

Meșteșugurile tradiționale reprezintă un mod de viață arhaic pentru producerea unor unelte, îmbrăcăminte, încălțăminte, podoabe, materiale de construcții precum și produse alimentare. Aceste tradiții au fost transmise din generație în generație, iar în acestă perioadă multe au șansa să se piardă deoarece sunt considerate de mulți ca nerentabile, dar în realitate sunt proceduri sănătoase pentru om și mediul înconjurător. Societatea modernă a pierdut de asemenea o parte din moștenirea culturală care ne deosebește și ne individualizează între celelalte comunități și popoare.

Prin conservarea meșteșugurilor tradiționale și producerea de obiecte de artizanat se poate asigura un interes crescut pentru turiștii care ar vrea să viziteze zona și un mod de a crea venituri pentru locuitorii din zonă.

Ceea ce lipsește este un exemplu de proiect reușit, cineva care să producă artizanat și să înceapă să vândă, ceea ce ar putea constitui o puternică încurajare și pentru alții să producă obiecte de artizanat și să păstreze meșteșugurile tradiționale. Pentru încurajare la producerea de obiecte de artizanat vă rugăm să vizitați site-ul www.targuldelasat.ro,care poate fi vizualizat de aici.

Cei care doriți să aflați mai multe despre meșterii popularii existenți în județul Cluj și despre tradițiile populare din județ sunt invitați să vizioneze șipagina de facebook a Asociației meșterilor populari clujeni aici.

asociaia meterilor populari clujeni

Ultima actualizare în Vineri, 14 August 2015 09:32