Exploatarea abuzivă a pădurilor PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 01 Aprilie 2014 08:00

Exploatarea abuzivă a lemnului din pădurile situate în comuna Valea Ierii a cunoscut o dezvoltare tot mai mare după anul 1990.

Aceasta dovedește că oamenii se ghidează mai mult după interesele lor egoiste și nu după principii de viață sănătoase pentru a exploata resursele naturale în mod legal, echilibrat și cu măsuri de refacere a mediului înconjurător.IMG 4642

Educația ecologică poate să aducă o informare și conștientizare asupra riscurilor ecologice, dar este nevoie și de aplicarea măsurilor legale pentru sancționarea celor care comit contravenții sau infracțiuni asupra mediului natural și în special asupra pădurilor.

Pentru mai multe detalii asupra unor abuzuri în exploatarea pădurilor din zonă puteți citi aici.

De asemena puteți citi alt articol pe aceeași temă aici. 

Binențeles că acesta nu este singur caz de abuz în exploatarea pădurilor din zona Valea Ierii. Sperăm ca pe viitor astfel de cazuri să fie tot mai rare, dar nu putem garanta că va fi așa.

Putem încuraja societatea civilă să se implice în proiecte de educație ecologică, dezvoltare durabilă și dezvoltarea unor afaceri durabile care să asigure venituri necesare traiului pentru locuitorii din zonă fără să se aducă distrugeri mediului natural.

Ultima actualizare în Miercuri, 01 Iulie 2015 08:50