Fundația Eco-Mont
Agricultura ecologică PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Luni, 05 Martie 2012 17:22

Noțiunea de agricultură ecologică, dincolo de modul de definire științific, este un mod de viață echilibrat între fermier și mediul înconjurător, prin care se folosesc resursele naturale și cunoștințele țăranilor pentru a obține producții agricole și zootehnice fără a se folosi îngrășăminte chimice, pesticide și ierbicide.

Ultima actualizare în Joi, 04 Iunie 2015 19:00
Citeşte mai mult...
 
Obiectivele dezvoltării durabile PDF Imprimare Email
Scris de Marin Marc   
Marţi, 20 Martie 2012 20:40

Obiectivele generale ale Strategiei pentru Dezvoltare Durabila a Uniunii Europene:

  • Limitarea schimbărilor climatice și a costurilor și efectelor sale negative pentru societate și mediu
  • Să ne asigurăm că sistemul nostru de transport satisface nevoile economice, sociale și de mediu ale societătii noastre, minimizând impacturile sale nedorite asupra economiei, societătii și mediului.
  • Promovarea modelelor de producție și consum durabile.
  • Îmbunătațirea managementului și evitarea supraexploatării resurselor naturale, recunoscând valoarea serviciilor ecosistemelor.
  • Promovarea unei bune sănătati publice în mod echitabil și îmbunătățirea protecției împotriva amenințărilor asupra sănătății.
  • A crea o societate a includerii sociale prin luarea în considerare a solidarității între și în cadrul generațiilor, a asigura securitatea și a creste calitatea vieții cetățenilor ca o precondiție pentru păstrarea bunăstării individuale.
  • A promova activ dezvoltarea durabilă pe scară largă, asigură ca politicile interne și externe ale UE sunt în accord cu dezvoltarea durabilă și angajamentele internaționale ale acesteia. 

 

Ultima actualizare în Joi, 04 Iunie 2015 18:55
 
Ghidul eco-cetățeanului PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2012 16:22

Administrația fondului pentru mediu a elaborat un set de principii și reguli de bază pentru protecția mediului. Considerăm că respectarea aceestor reguli va face viața mai frumoasă pentru noi toți. Nu în ultimul rând, respectarea acestui mic ghid ne poate face și niște economii la bugetul propriu. 

Ca să avem un mediu natural curat este nevoie mai întâi de educație, apoi de asigurarea condițiilor pentru colectarea și evacuarea din zonă a deșeurilor menajere, iar pentru cei care nu vor să respecte aceste reguli legale și morale este nevoie de fermitate din partea autorităților locale pentru aplicarea de sancțiuni.

Fișier PDF  Descărcați ghidul eco-cetățeanului

 

 
«ÎnceputAnterior12345UrmătorSfârşit»

Pagina 5 din 5